Mormor Hanna Adelia

Mormor_maggan_smaller

Mormor Hanna fick ta hand om mej när mina föräldrar skilde sig och pappa flyttade till Nyköping och mamma tog arbete i Stockholm. För mig var det inte konstigt – jag hade varit hos henne alla somrar och visste inte vad som hade hänt.

Morfar Axel – slaktare hade dött på sjukhus efter att ha fått en katastrofal blodtranfusion – fel blodgrupp – hur nu sådant kunde hända…Morbror Bertil – bodde kvar hemma och hjälpte till med jordbruket. Han var annars en duktig snickare – en människa som hade vidare horisonter.

Hanna var en människa som alltid höll sig i bakgrunden, visste inte hur man tar plats har jag förstått – satt ofta vid spisen och åt när vi satt vid matbordet. Vilket irriterade min morbror. Själv var jag lat och hjälpte inte till särskilt mycket. Illa…

Mormor_pappa_600
Hanna och min ständigt frånvarande pappa. Och ständigt efterlängtad.
Mormor hjälpte mej att skriva breven till honom…
Mormor_pappa_brev

Det godaste man kunde få hos mormor var blåbärskakor. Jag gör dom själv numera – vanlig vetedeg och färska blåbär ska det helt vara..

Mormor_bläbärskakor

Nu ska jag spela Einar Ekberg för mormor. Det kommer hon att gilla.